RUMOVÉ POKLADY - rumová degustační sada 5x 0,04l + 1x 0,02l

Kód: 1868
Sada
Značka: DramRoom
1 490 Kč 6 772,73 Kč / 1 l
Momentálně nedostupné

Degustační sada obsahuje:

1x 40ml Appleton Estateta 15 YO BLACK RIVER CASKS 43%
1x 40ml Clairin CASIMIR 53,6%
1x 40ml Doorly's 14 YO 48%
1x 40ml Privateer Navy Yard 55,4%
1x 40ml Zafra 21 YO 40%

Ke každému vzorku obdržíte informační kartičku s detailním popisem produktu

1x 20 ml " SPECIAL DRAM" Cihuatán XAMAN XO

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

V této rumové degustační sadě najdete tyto druhy:

Appleton Estateta 15 YO BLACK RIVER CASKS

  • Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender, a která nedávno oslavila 40 let v Appleton Estate. Tento blend vzácných, ručně vybraných kotlíkových a kolonových rumů zrál v tropickém podnebí Jamajky minimálně 15 let. Některé rumy, které tvoří finální blend, však pochází až z 50letých sudů. 15leté zrání v tropickém podnebí odpovídá přibližně 45 letům v mírném klimatu.

Clairin CASIMIR

  • Haiti je jedno z posledních míst na světě, kde je stále možné najít čisté nešlechtěné odrůdy cukrové třtiny, které se pěstují bez použití chemie a fermentují bez použití umělých kvasnic, destilují tradičními metodami a bez filtrace. Zvláštností Casimira a jiných palírníků v této oblasti je přidávání bylinek či rostlinných látek do čisté třtinové šťávy během kvašení pro zvýraznění chuti. Casimir přidává listy citronové trávy, skořice a v některých várkách i zázvor. 

Doorly's 14 YO

  • Doorly's 14 Y.O. je blendem kotlíkových a kolonových rumů prestižní destilerie Foursquare na Barbadosu. Rum zrál zejména v sudech, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Menší část zrála v sudech, které dříve uchovávaly fortifikované víno Madeira, které dodávají dotek sladkosti. V chuti se projevuje koření, zejména zázvor a dřevo, které následuje nasládlost Madeiry, tóny hořké čokolády s pomerančem, v závěru s náznakem skořice a uhlíků.

Privateer Navy Yard

  • Privateer Rum se vyrábí na severovýchodním pobřeží ve státě Massachusetts, a to konkrétně v malém městečku Ipswitch, které leží přibližně 50 km od Bostonu. V současnosti je Privateer Rum Distillery považován za symbol vysoce kvalitního rumu ze Spojených států, který pomáhá redefinovat určitý styl rumu, který je typický pro oblast Nové Anglie. Rumy Privateer zrají v sudech z amerického bílého dubu o kapacitě cca 200 litrů. Tyto sudy jsou z celkových sedmi stupňů klasifikovaných americkou Independent Stave Company vypáleny na úroveň známou jako char#3, kdy sud podléhá vypalování po dobu 35 sekund.

Zafra 21 YO

  • Výraz Zafra v překladu znamená sklizeň. Pro panamský rum tohoto jména se vybírají americké dubové sudy po bourbonu, které mu poskytují optimální podmínky pro zrání. Master Ronero, Francisco “Don Pancho” Fernandez bdí nad pomalým zráním rumu, který následně mistrovsky blenduje. Výsledkem jeho umění je Zafra Master Reserve. Stáří tohoto rumu dosahuje výjimečných 21 let. Je to mimořádně hladký rum, ve kterém se snoubí dřevité, ovocné a lehce kořeněné tóny.

Cihuatán XAMAN XO

  • Cihuatán Xaman je nejvyšší poctou mayskému odkazu a zemi svého původu, El Salvadoru. Jeho název byl inspirován mayským bohem Polárky, který byl ochráncem údolí Cihuatán. Xaman byl vždy nejzářivější hvězdou na obloze, ke které se Mayové obraceli pro rady a moudrost, a ráno poté odpočíval na posvátnem stromě Ceiba. Cihuatán Xaman je šestnáctiletý rum, přičemž 15 let zrál v sudech z amerického dubu, které předtím uchovávaly bourbon, a dále ještě jeden rok v sudech z mayského stromu Ceiba.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
7x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: