Plantation Single Cask Guyana 2007 Teeling 53,7% 0,7 l

Kód: WH-4315
Láhev
Značka: Plantation
2 100 Kč 3 000 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 2500 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Single Cask Plantation Guyana 2007 vznikl z rumu destilovaného v roce 2007 v palírně Demerara Distillers Limited.

Vyroben byl z melasy a jde o blend rumů z archivního kotlíkového zařízení Port Mourant a rumů z destilační kolony. Zrál nejdříve 13 let tropickým zráním v sudech po bourbonu, následně další 1 rok kontinentálním zráním v sudech po koňaku Ferrand a nakonec ještě 7 měsíců dozrával v sudu po irské single malt whiskey Teeling.

Lahvován byl o síle 53,7 %.

Aroma: bohaté, dřevité a kořeněné, s tóny hřebíčku, skořice a pepře, které doplňují náznaky dehtu, kouřové melasy, pražených kaštanů, bobulí a tymiánového medu.
Chuť: zakulacená a ovocná, s tóny pomeranče, broskví a švestek a náznaky javorového sirupu a kůže.

Doplňkové parametry

Kategorie: Láhve
ZEMĚ: Guyana
VÝROBCE: Plantation

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.

Alexandre Gabriel

Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).

Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.

Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.

V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.

Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.