Schotman Peated Rum Port Finish Batch 1 0,04l 61%
Kód: 2472

Související produkty
Detailní popis produktu
Plnič: Schotman (nezávislý bottler)
Výrobce: Schotman
Země původu: Holandsko
Objem alkoholu: 0,04l
Obsah alkoholu: 61%
Cukernatost: 0g
Typ zrání: Sudy po portském
Počet lahví: 230 lahví
Popis: Proč se rašelinou nakuřují pouze whisky? A jak by chutnal nakouřený rum? Přesně takové otázky si položil Eric Koster, majitel společnosti Schotman. První šarže Peated Rumu pak na sebe nenechala dlouho čekat. Jelikož je Eric Koster vůbec prvním, kdo vytvořil rum nakouřený rašelinou, nechal si svůj nápad patentovat.
Detail: Prvnímu rašelinovému rumu na světě vdechla život nizozemská společnost Schotman, jež na trhu s lihovinami patří mezi ty mladší. Eric Koster nejprve zkusil nakouřit jen menší množství, aby zjistil, jak bude rum reagovat a zda lze v rumu vůbec aroma kouře zachytit. Rum následně putoval dozrát do malého soudku. Když nastal čas ochutnat výsledek, byl Eric Koster více než mile překvapen. A připraven vytvořit první ostrou verzi.
Schotman Peated Rum First Release se skládá z pěti různých chuťových verzí, které zrají v sudech po bourbonu, koňaku, sherry Pedro Ximenez, Port a Moscatel. První vydání bylo lahvováno v létě 2021. Jedná se o limitovanou edici 230 od každého výrazu. Pro český trh se nám podařilo získat pár desítek láhví.
Schotman Peated Rum First Release se skládá z pěti různých chuťových verzí, které zrají v sudech po bourbonu, koňaku, sherry Pedro Ximenez, Port a Moscatel. První vydání bylo lahvováno v létě 2021. Jedná se o limitovanou edici 230 od každého výrazu. Pro český trh se nám podařilo získat pár desítek láhví.
Degustační poznámky: V láhvi se mísí síla rumu, která v tomto případě dosahuje 61 %, a jemnost portského vína. Vůně je květinová, připomínající květy třešní, dále jsou patrné tóny sena a kouře. Chuť je opět květinová a krémově máslová. Na patře jsou cítit byliny jako bobkový list a hřebíček, dále rašelina, kůže a sladký tabák.
Výrobce: Majitelem značky Schotman je Eric Koster, který také stojí za nápadem vytvořit nakouřený rum. Na jeho vzniku spolupracuje s odborníky z řad master distillerů, kteří každé variantě pomůžou vdechnout jedinečný ráz. Do budoucna by rád ke spolupráci přizval kromě nizozemských i zahraniční palírníky. První šarže Peated Rumu byla vydestilována v palírně Distilleerderij de Bronckhorst.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.