Nikka Yoichi Apple Brandy Wood Finish 47,0% 0,7 l

Kód: WH-2958
Láhev
Značka: Nikka
8 490 Kč 12 128,57 Kč / 1 l
Momentálně nedostupné

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

U příležitosti 100. výročí svatby Masataky a Rity Takecuruových uvedla společnost Nikka na trh mimořádnou limitovanou edici single maltů Yoichi a Miyagikyo, které byly dokončeny v sudech po jablečné brandy. V těch strávily dalších zhruba 6 měsíců, po kterých získaly výrazně ovocnější charakter. Jablečná brandy nebyla zvolena náhodou – pro značku Nikka má toto ovoce zcela zásadní význam. Zatímco Masataka čekal, než jeho první whisky dozraje, produkovala jeho společnost výrobky z jablek (mošt, džemy a další). Ta se tudíž stala jakýmsi symbolem značky Nikka a jsou proto s Masatakou i Ritou často spojována.

Senzorický profil: Bohaté, syté aroma, které zpočátku evokuje popelem obalená jablka, která byla právě vytažená z ohně. Následuje výrazná řašelinovost, která je chvíli suchá, chvíli olejnatá a dodává vůni ostrý kontrast. V ten moment se jasně projevuje silný rukopis typický pro whisky z palírny Joiči. Chuť je vybraná a komplexní; na rozdíl od vůně whisky je zpočátku výrazně ovocná (kandovaná jablka a hrušky), následovaná příjemnou rašelinovostí. Přidávají se tóny aromatických bylin (meduňka, kerblík) a travin (kozlíček polníček, řeřicha). Nakonec vlašské ořechy a jablka. Závěr je dlouhotrvající, zakulacený a dokonale vyvážený. Tóny lékořice, vanilky a grepových a citronových kůr, které závěru dodávají svěžest, zatímco rašelinovost je stále sušší, až evokuje suché větvičky a slámu. Dále tóny mandlí, lískových ořechů, datlí a opečeného chleba.

Doplňkové parametry

Kategorie: Láhve
ZEMĚ: Japonsko
OBJEM: 0,7 l
% ALKOHOLU: 47 %

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Nikka vypráví příběh o tom, jak se popularita a receptura skotské whisky dostala až do Japonska. V roce 1918 zavítal mladý Japonec Masataka Taketsuru do skotského Glasgow. Jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, on se ale zamiloval do skotské whisky. Stal se prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Po návratu do rodného Japonska v roce 1934 zde ve městě Yoichi vybudoval první palírnu whisky. Tak se zrodila špičková japonská whisky Nikka se skotskými kořeny.