1667 Single Barrel Barbados 2012 0,7l 64,3%

Kód: 4495
Láhev
Značka: 1667
2 299 Kč 3 284,29 Kč / 1 l
Skladem (3 ks)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Výrobce: 1667

Destilerie: Foursquare Distillery

Destilace: Březen 2012

Styl destilace: Kotlíková/Kolonová

Surovina: Melasa

Doba zrání: Tropické - 8 let, Kontinentální - 2 roky

Zrání (sud): Bourbon

Síla alkoholu: Sudová, 64,3%

Přidaný cukr: Žádný

Chill-filtered: Ne

Lahvování: Červenec 2022

Počet lahví: 202 kusů

Popis: Single Barrel Barbados 2012 je rumový blend destilovaný z melasy kotlíkovou a kolonovou metodou. Destilován byl v březnu 2012 na Barbadosu. Následně zrál v tropických podmínkách Barbadosu po dobu 8 let v sudu po bourbonu. V roce 2020 byl převezen do evropy a znovu naplněn do jedenkrát použitého sudu po bourbonu. Lahvován byl v červenci 2022 do pouhých 202 lahví v sudové síle 64,3%. Nebyla použita filtrace za studena.

 

Chuťový profil:

Profil: Sladší a komplexnější.

Barva: Světle jantarová.

Vůně: Dřevo, červené ovoce, karamel, citrusy, melasa, vanilka.

Chuť: Citrusy, dřevo, melasa, vanilka, kouř, koření.

Závěr: Delší citrusový, dřevitý.

Doplňkové parametry

Kategorie: RUM
ZEMĚ: Barbados
DOBA ZRÁNÍ: 10 YO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
3x
4
2x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

O značce - 1667 Rare Rums Company

Vše u nás začalo jako běžné posezení s přáteli u dobré flašky alkoholu. Ze začátku to byla whiskey, brandy a nebo občasný sladší rum. Postupem času jsme se však více a více propíjeli do rumového světa, který nás oslovil nejvíce ve své surové síle. Navy, Overproof, Cask Strength, Limited Edition, Single Barrel se stalo naším vyhledávacím zaklínadlem a sortiment k ochutnání se začínal tenčit. A tak vznikl nápad zkusit udělat vlastní edice, která nás bude bavit a budeme mít co pít.

Tak se zrodila 1667 Rare Rums Company.

 

2019 - Rumový objev

Vše u nás začalo jako běžné posezení s přáteli u dobré flašky alkoholu. Ze začátku to byla whiskey, brandy a nebo občasný sladší rum. Postupem času jsme se však
více a více propíjeli do rumovéhosvěta, který nás oslovil nejvíce ve své surové síle.

Červen 2021 - Prvotní nápad

Vzhledem k tomu, že jsme začali degustovat více a více prémiových, až ultra prémiových rumů, tak jsme si říkali kam se v degustaci můžeme dále posunout. A zde se zrodil nápad, co si sehnat vlastní stařený sud.

Červenec 2021 - Průzkum možností

Začali jsme se zajímat o celý proces nákupu, dovezení a následném lahvování sudů. Bylo to pro nás velmi obohacující a získávali jsme postupně potřebné kontakty. Díky tomu jsme byly více a více přesvědčeni, že chceme projekt realizovat.

Srpen 2021 - Realizace projektu

Podařilo se nám navázat dvě důležité spolupráce. Jednou z nich a asi i tou nejdůležitější je s GALLI DISTILLERY. Lihovarem z Dolního Podluží, jenž nám pomohl s kompletním procesem „ze sudu až do lahví“. A následně také spoluprací s Dům Tisku, z Ústí nad Labem. Kvalitní tiskárnou, jenž nám pomáhá realizovat naše vize ohledně tiskovin.

Prosinec 2021 - Ochutnávka sudů

Dostali jsme se konečně k sudům, které jsme museli otestovat a vybrat z nich ty nejlepší pro naší první sérii. Bylo to velmi náročné, jelikož bylo opravdu z čeho vybírat.

Leden 2022 - Povolení

Před dovozem sudů, jsme museli mít povolení k dovozu rumu v dubových sudech a zde začal boj. Pro Celní správu jsme byli první, jenž se sem snažili dovést rum v dubových sudech. Boj o povelení byl dlouhý, ale úspěšný.

Červen - Listopad 2022 - Lahvování a etiketování

O tom jaké to bylo ze „Sudu do lahví“ 

Prosinec 2022 - První edice je tu

Po 12. měsících „od nápadu k realizaci“ jsme se konečně dostali k první edici. Doufáme, že pro Vás bude stejně zajímavá jako pro nás…