Zacapa XO 0,04l 40%

Kód: 629
Miniatura
Značka: Zacapa
249 Kč 6 225 Kč / 1 l
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…
  • Rum
  • Guatemala
  • 25 let
  • Extra Old

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Značka: Zacapa

Země původu: Guatemala

Procenta alkoholu: 40%

Doba zrání: 25 let
 

Popis: Ron Zacapa Centenario XO je směsí rumů destilovaných z nejsladších šťáv panenského medu z cukrové třtiny. Rumy zrají po dobu šesti až třiadvaceti let v systému solera v guatemalských horách 2300 metrů nad mořem. Použité sudy dříve obsahovaly robustní bourbony, jemná sherry a vína odrůdy Pedro Ximénez. Na závěr se Zacapa XO na další dva roky ukládá do 250 litrových sudů z francouzského dubu, v nichž předtím zrály koňaky. To vše pod dohledem nejslavnější master blenderky Loreny Vásquez.

Ve vůni se projevují tóny dřeva, karamelu, pražených ořechů, marcipánu a pomerančové kůry. Chuť je komplexní s tóny višní v čokoládě, sušeného ovoce, hřebíčku a vanilky. 

Doplňkové parametry

Kategorie: RUM
DRUH: Single Modernist Rum, Solera, Gran reserva, XO
ZEMĚ: Guatemala
DOBA ZRÁNÍ: 25 YO
Affillink: https://ehub.cz/system/scripts/click.php?a_aid=3f001e45&a_bid=09dc7e5b&desturl=https%3A%2F%2Fwww.warehouse1.cz%2Fcs%2Fzacapa-x-o
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rum Ron Zacapa"Výroba rumů je jako malování obrazů"

Historie rumů značky Zacapa se datuje až do roku 1976, kdy byla v guatemalském městě Zacapa založena destilerie. Proces výroby rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí v nadmořské výšce 350 m na jihozápadě Guatemaly. Destilerie se pyšní tím, že tyto plantáže jsou pro pěstování cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky dokonalé kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty. Ron Zacapa je jedním z nejoblíbenějších rumů na světě. Vyrábí se z panenského sirupu cukrové třtiny (nikoliv z melasy) a zraje v sudech z bílého dubu v horách Guatemaly způsobem solera.