Appleton Estate Reserve Blend 0,04l 40%
Kód: 797Související produkty
Detailní popis produktu
Výrobce: Appleton
Země původu: Jamajka
Doba zrání: 8 let
Obsah alkoholu: 40%
Způsob destilace: Pot Still
Zrání / typ sudu: Jack Daniel's whiskyJack Daniel's whisky
Popis: Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender.
Reserve Blend je aromatická směs 20 rumů o průměrném stáří 8 let. Delikátní komplexitu dodávají blendu dva rumy pocházející z velmi vzácných archivů, které má Joy Spence a její tým pod neustálou kontrolou. Reserve Blend se vyznačuje plnou jemnou chutí, v níž jsou dokonale vybalancovány kořeněné a ořechové tóny. Objevují se v něm i tóny dřeva, medu nebo vanilky a náznak lískových oříšků či pomerančové kůry. Tento rum je ideálním základ pro sofistikovanější koktejly, ale je skvělý i pro pomalé upíjení.
Doplňkové parametry
Kategorie: | RUM |
---|---|
Affillink: | https://ehub.cz/system/scripts/click.php?a_aid=3f001e45&a_bid=09dc7e5b&desturl=https%3A%2F%2Fwww.warehouse1.cz%2Fhledej%2Fappleton |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Appleton Estate
je značka rumu s 300letou tradicí, jejíž historie sahá až do roku 1749, kdy byla založena nejdéle otevřená palírna na Jamajce. Destilace se provádí v pralese, kde zrají destiláty s unikátní chutí díky místnímu klimatu. Master blenderem, který míchá destiláty již 30 let, je celebrita rumového světa Joy Spence.
Jamajka je zemí rumům zaslíbenou. V 18. století byla největším producentem cukrové třtiny na světě, což umožnilo vznik silných rumů. Rumy Appleton se vyrábějí z cukrové třtiny pěstované na plantážích v oblasti Nassau Valley na Jamajce, kde je ideální podnebí pro kvalitní cukrovou třtinu. Proces výroby rumu se skládá z několika kroků, včetně sklizně a lisování cukrové třtiny, fermentace a destilace v měděných kotlích. Výsledný destilát se ukládá do sudů, kde zraje.