2 hodnocení

Nikka Miyagikyo Single Malt 0,04l 45%

  • Whisky
  • Japonsko
  • 45%
  • Sudy po sherry
Skladem (>5 ks)
Kód: 656
Značka: Nikka
229 Kč / ks
Kategorie: Whisky
DOBA ZRÁNÍ: NAS (Bez udání věku)
DRUH: Japonská
LIMITOVANÁ EDICE: Ne
NAKOUŘENÁ: Ne
REGION: Ostatní
TYP: Single malt whisky
ZEMĚ: Japonsko
Affillink: https://ehub.cz/system/scripts/click.php?a_aid=3f001e45&a_bid=09dc7e5b&desturl=https%3A%2F%2Fwww.warehouse1.cz%2Fcs%2Fnikka-miyagikyo-single-malt

Značka: Nikka

Druh: Single malt whisky

Země původu: Japonsko

Zrání: Sudy po sherry

Procenta alkoholu: 45 %

Popis: Miyagikyo Single Malt je jemná, ovocná whisky, která se vyrábí z méně nakouřeného ječmene na kotlíkovém destilačním zařízení. Má nezaměnitelné aroma, které je výrazně ovlivněno sudy po sherry. Miyagikyo Single Malt je ukázkou typických znaků sladových whisky z palírny Mijagikjó, druhé destilerie společnosti Nikka, která byla vybudována roku 1969. Zakladatel Masataka Takecuru, otec japonské whisky, vybral její polohu v horách prefektury Mijagi, známé svým čistým ovzduším a kvalitou přírodních pramenů, aby mohla ona i chutě její whisky kontrastovat s jeho první destilerií Joiči, která se nachází na pobřeží.

Degustační poznámky:

Vůně: Aromatická, bohatá. Iris, sladový ječmen, exotické ovoce (banány), lékořice, kafr.
Chuť: Jasná, intenzivní a elegantní. Sladový ječmen, lékořice, koření (zázvor, skořice), čokoláda, bylinné tóny. Čerstvé tabákové listy, kokos. Dlouhotrvající, příjemný závěr s tóny sušených lístků růže, citrusů (citron, grep), tabáku, koření (kardamom, zázvor), pražených ořechů, dušeného ovoce (jablka, slívy) a s jemným exotickým aromatem (liči).
Doporučené podávání: Samotná či s ledem. Její chuť skvěle doplní sušené ovoce, mandle, ovčí sýr (manchego, pecorino) nebo steak.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Nikka vypráví příběh o tom, jak se popularita a receptura skotské whisky dostala až do Japonska. V roce 1918 zavítal mladý Japonec Masataka Taketsuru do skotského Glasgow. Jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, on se ale zamiloval do skotské whisky. Stal se prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Po návratu do rodného Japonska v roce 1934 zde ve městě Yoichi vybudoval první palírnu whisky. Tak se zrodila špičková japonská whisky Nikka se skotskými kořeny.