Nikka From The Barrel 0,04l 51,4%

Kód: 1759
1 hodnocení
Značka: Nikka
189 Kč
Skladem (>5 ks)
  • Whisky
  • Japonsko
  • Blended malt
  • 51,4% CS

Detailní informace

Detailní popis produktu

Značka: Nikka

Druh: Blended malt whisky

Země původu: Japonsko

Procenta alkoholu: 51,4 %

Popis: Nikka From the Barrel je silný blend sladových a obilných whisky ze dvou palíren japonské společnosti Nikka, při jejichž staření se používá celá škála různých sudů (v některých byl dříve uložen bourbon, v jiných sherry, některé jsou vypálené, jiné nikoli atd.). Po smíchání je whisky uložena na několik měsíců znovu do sudu, čímž se liší od jiných blended whisky, které se běžně nechávají odpočívat v nerezových tancích (odtud jméno „From the Barrel“ neboli „ze sudu“). Výsledkem je naprosto jedinečná, chuťově bohatá whisky, která si právem získala renomé po celém světě. Vydejte se po stopách Masataky Takecurua, zakladatele značky Nikka, otce japonské whisky.

Chuťový profil: 

Vůně: Rafinovaná a komplexní. Tóny květin (šeřík), ovoce (meruňky), koření (hřebíček) a usně.
Chuť: Intenzivní, peprná. Tóny dubového dřeva a zralého ovoce (broskve), karamelizovaných jablek a květů (zimolez). Dlouhotrvající a komplexní závěr s pokračující chutí ovoce (sušené švestky, broskve), na pozadí tóny vanilky s náznakem dubového dřeva.
Doporučené podávání: Whisky Nikka From the Barrel si lze vychutnat nejen samotnou či s ledem, ale i v koktejlech. Vyzkoušejte jednoduché drinky oblíbené v Japonsku – highball (led, 1 díl whisky, 3 díly perlivé vody) nebo mizuwari (led, 1 díl whisky, 3 díly neperlivé vody).

Doplňkové parametry

Kategorie: WHISKY
DOBA ZRÁNÍ: NAS (Bez udání věku)
DRUH: Japonská
LIMITOVANÁ EDICE: Ne
NAKOUŘENÁ: Ne
REGION: Ostatní
TYP: Blended Malt Whisky
ZEMĚ: Japonsko
Výrobce: Nikka
Affillink: https://ehub.cz/system/scripts/click.php?a_aid=3f001e45&a_bid=09dc7e5b&desturl=https%3A%2F%2Fwww.warehouse1.cz%2Fcs%2Fnikka-from-the-barrel

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Nikka vypráví příběh o tom, jak se popularita a receptura skotské whisky dostala až do Japonska. V roce 1918 zavítal mladý Japonec Masataka Taketsuru do skotského Glasgow. Jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, on se ale zamiloval do skotské whisky. Stal se prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Po návratu do rodného Japonska v roce 1934 zde ve městě Yoichi vybudoval první palírnu whisky. Tak se zrodila špičková japonská whisky Nikka se skotskými kořeny.