4 hodnocení

Nikka Yoichi Single Malt 0,04l 45%

  • Whisky
  • Japonsko
  • 45%
  • Must try
Skladem (>5 ks)
Kód: 1649
Značka: Nikka
229 Kč / ks
Kategorie: Whisky
DOBA ZRÁNÍ: NAS (Bez udání věku)
DRUH: Japonská
LIMITOVANÁ EDICE: Ne
NAKOUŘENÁ: Ne
REGION: Ostatní
TYP: Single malt whisky
ZEMĚ: Japonsko
Affillink: https://ehub.cz/system/scripts/click.php?a_aid=3f001e45&a_bid=09dc7e5b&desturl=https%3A%2F%2Fwww.warehouse1.cz%2Fcs%2Fnikka-yoichi-single-malt

Značka: Nikka

Druh: Single malt whisky

Země původu: Japonsko

Procenta alkoholu: 45 %

Popis: Joiči je název první destilerie společnosti Nikka, která se nachází na pobřeží nejsevernějšího japonského ostrova Hokkaidó. Whisky se zde vyrábí za použití tradičních metod, se kterými se v dnešní době již téměř nesetkáme. Pod destilační kotle se zde například stále ručně přikládá uhlím. Yoichi Single Malt je historický single malt společnosti Nikka, ve kterém se příjemně snoubí aroma kouře, ovoce a květin. Má rafinované přímořské, rašelinové tóny a dokonale odráží autentický charakter jedinečné polohy palírny Joiči.

Degustační poznámky:

Vůně: Hladká, s plným tělem. Zpočátku příjemné tóny rašeliny a mořské soli. Poté se přidávají kandované citrusy (citron, pomeranč), lékořice, koření (muškátový oříšek, zázvor) a dřevité, zemité tóny kořenů a suchých větviček. Omamná vůně květin (karafiáty, irisy).
Chuť: Jasná a intenzivní. Rašelina, kouř, koření, čerstvé ovoce (žlutý meloun, kiwi), mandle a ořechy (vlašský ořech) a tóny čokolády. V dlouhotrvajícím, sametovém závěru zralé ovoce (hruška, mirabelka, jablko), chutě bylin a sladu, přímořská svěžest, koření (koriandr, kopr) a zemité tóny (useň, kaštany).
Doporučené podávání: Samotná či s ledem. Skvěle se hodí k mořským plodům, rybám či sýru s modrou plísní.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Nikka vypráví příběh o tom, jak se popularita a receptura skotské whisky dostala až do Japonska. V roce 1918 zavítal mladý Japonec Masataka Taketsuru do skotského Glasgow. Jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, on se ale zamiloval do skotské whisky. Stal se prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Po návratu do rodného Japonska v roce 1934 zde ve městě Yoichi vybudoval první palírnu whisky. Tak se zrodila špičková japonská whisky Nikka se skotskými kořeny.