OVOCNÉ DESTILÁTY
Naše nabídka ovocných destilátů je opravdovým zážitkem pro smysly, nabízející širokou škálu chutí od tradičních pálenek až po unikátní druhy. Každý kousek v naší kolekci je pečlivě vybrán, aby odhalil esenci čerstvého ovoce, ze kterého byl destilován. Připravte se objevit bohaté a komplexní palety chutí, které vás provedou sady a ovocné háje světa. Ať už hledáte něco k oslavě nebo k večernímu posezení, naše ovocné destiláty jsou dokonalou volbou pro milovníky pravých a autentických chutí.
Značky

Vizovická slivovice ročníku 2013 je kombinací pěti odrůdových destilátů s největším podílem Čačanské rodné, Stanley a Durancie.

Presenta je nejpozdnější odrůdou Vizovických sadů, destiluje se až na samotném konci sezóny.

Tato pálenka z malin vznikla průtahovou destilací malinového macerátu. Maliny jsou macerovány v lihu po přesně určenou dobu a výsledná pálenka je tak chutí i vůní věrná ovoci, ze kterého vznikla.

Zrání v sudech po whisky propůjčilo destilátu hloubku a zjemnilo jeho výraznou hruškovou chuť. Ve vůni je pro odrůdovou hruškovici nestandardně patrný hřebíček a vanilka.

Nová ročníková edice poctivé třešňovice z ručně sbíraných třešní odrůdy Kordia a Regina z vlastního sadu v Kostelanech u Kroměříže.

Pálenka s osobitým charakterem, která propojuje zemitou chuť a výrazné aroma nakládané červené řepy.

Elegantní nápojová sada z křišťálového skla je zdobena moderním ručním brusem, který kouzelně dotváří precizní design krystalů Swarovski.

Elegantní nápojová sada z křišťálového skla je zdobena moderním ručním brusem, který kouzelně dotváří precizní design krystalů Swarovski.

Dva malé české lihovary se spojily, aby umocnily své lihovarnické zkušenosti a umění a vytvořily tuto lahev.

Destilát z červeného rybízu od Raspenava Distillery – jemnější alternativa k tradičněji destilovanému černému rybízu. I tak má působivou aromatiku, jakou od této palírny očekáváte.

Slivovice, která zrála 20 měsíců v sudu po cognacu, propojuje mandlové tóny pecky se sladkostí švestek i noblesou vyzrálého cognacu.

Výrazná hruškovice z odrůdy Red Williams zrála 24 měsíců v sudu po cognacu. Reprezentuje spojení sladké hrušky a jemného doteku francouzské noblesy.

Menší úroda často může znamenat vyšší kvalitu. Je tomu tak v tomto případě? Ochutnejte a posuďte.

Slivovice Stanley dozrála v sudu po Plantation rumu. Sudový experiment, ve kterém vzniklo jen 385 lahví.

Sladká jeřabina, která je základem této pálenky, byla jako mutace jeřábu ptačího náhodně objevena pasáčky krav v jesenické vsi Ostružná na počátku 19. století. Odtud se „jeřáb obecný Moravský sladkoplodý“ rozšířil do celé Evropy. Do této jeřabinky se přidává také ptačí jeřabina, aby byla zachována její typická tříslová chuť.

Jablkovice jako žádná jiná. Výrobní proces se inspiroval mexickým mezcalem a vznikl destilát úplně nových parametrů.

Čistý ovocný destilát z kdoulí, symbolu zdraví a plodnosti. Náš první ročník 2018.

Pálenka z kdoulí je velmi vzácná. Když už vznikne, je to obvykle jen ve velmi omezeném množství. Důvodů je mnoho: velmi omezené množství plodů, minimální výtěžnost a hlavně velká náročnost přípravy kvasu.