Plantation Stiggins' Fancy Pineapple 40,0% 0,7 l

Kód: WH-3994
Láhev
Značka: Plantation
749 Kč 1 070 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Stiggins' Fancy Pineapple je poctou postavě Reverenda Stigginse z románu Charlese Dickense Kronika Pickwickova klubu, jehož oblíbeným nápojem byl „ananasový rum“. Na vývoji tohoto mimořádného rumu se podílel barový historik David Wondrich.

Blend rumů z melasy:
Barbados: West Indies Distillery (kolonová a kotlíková destilace)
Jamajka: Long Pond Distillery (kotlíková destilace)
Trinidad: Trinidad Distillery Ltd. (kolonová destilace)

Výroba:
Slupky ananasu se macerují v rumu Plantation 3 Stars, který se následně destiluje na destilačním kotlíku v palírně Ferrand ve Francii. Dužina ananasu se maceruje v rumu Plantation Original Dark. Destilát a macerát se následně blendují dohromady.

Výsledný rum má bohaté a delikátní tóny ananasu, podtrhnuté náznaky kouře a hřebíčku.

Doporučené podávání: perfektní pro koktejly, např. Daiquiri.

Doplňkové parametry

Kategorie: Láhve
ZEMĚ: Barbados

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.

Alexandre Gabriel

Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).

Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.

Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.

V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.

Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.