Appleton Estate Signature 40,0% 0,7 l

Kód: WH-3188
Láhev
Značka: Appleton
550 Kč 785,71 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender.

Appleton Estate Signature je blend rumů, které v sudech zrály průměrně 4 roky. Vyznačuje se zejména tóny šťavnatého ovoce. Projevují se tóny sušených meruněk, čerstvých broskví a jemný náznak sladké melasy.

Je skvělým základem pro rumové koktejly, ale i jednoduché míchané nápoje.

Jedná se o identický blend jako předchozí Signature Blend. Nový design lahve vyzdvihuje výjimečnost značky a důraz na dokonalost jejích rumů, stejně tak jako radostný duch Jamajky. Láhev zůstává věrná původnímu tvaru, ale v modernějším pojetí.

Doplňkové parametry

Kategorie: Lahve Rum
ZEMĚ: Jamajka
OBJEM: 0,7 l
% ALKOHOLU: 40 %

Appleton Estate Jamaica Rum

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Appleton Estate

je značka rumu s 300letou tradicí, jejíž historie sahá až do roku 1749, kdy byla založena nejdéle otevřená palírna na Jamajce. Destilace se provádí v pralese, kde zrají destiláty s unikátní chutí díky místnímu klimatu. Master blenderem, který míchá destiláty již 30 let, je celebrita rumového světa Joy Spence.

Jamajka je zemí rumům zaslíbenou. V 18. století byla největším producentem cukrové třtiny na světě, což umožnilo vznik silných rumů. Rumy Appleton se vyrábějí z cukrové třtiny pěstované na plantážích v oblasti Nassau Valley na Jamajce, kde je ideální podnebí pro kvalitní cukrovou třtinu. Proces výroby rumu se skládá z několika kroků, včetně sklizně a lisování cukrové třtiny, fermentace a destilace v měděných kotlích. Výsledný destilát se ukládá do sudů, kde zraje.