Recenze: The Real McCoy 12 YO batch 2016

No, co bych tak řekl na začátek. Mě rumy od TRMc nějak míjí obloukem. Ochutnal jsem jich několik, ale nikdy mě ta značka nepřesvědčila pro nákup. Takže uvidíme co po tomto kousku.

Jde o rum z palírny Foursquare (ano z FQ a vy co tak blázníte po FQ, tak by mě zajímalo kolik rumů Doorlys nebo TRMc jste už vyzkoušeli?). Jde o blend 12-ti letých rumů, kdy 90% je rum stařený po bourbonu a 10% rum stařený v sudech po madeiře.

Kdo se chcete dozvědět více o rumech od TRMc, tak se podívejte na videa od Ládina. Ten je miluje a má je všechny ve videu. Takže hurá na Ládina.

 

Vůně:

Barbados jak když vyšije. Ty tóny másla, vanilkového pudinku, karamelu a kokosu jsou nezaměnitelné. No a co ta madeira? Ta přidává fakt krásné tóny ovoce na pozadí té klasické kombinace. Tady je to především peckové ovoce a hlavně třešně. Vůně je super.

Chuť:

Tak tu zase obráceně. První mě do jazyku praští jahody, třešně a sladký bonbón. Pak až následuje vanilka karamel, kokos. Velmi jemná, smetanová chuť. Tady jedno mínus. Poměrně plochá. Zase ničím neurazí. Na konci je cítit mírná trpkost a kyselost na patře.

Dochuť:

Sladké kokosové chipsy s vanilkovou zmrzlinou. Jo to můžu.

Hodnocení: 84/100

Když tak vidím mé hodnocení, pořád se motám nějak kolem 80-90 bodů. Nejspíš si budu muset vybírat i vzorky, co si myslím, že mě nebudou chutnat.

Tak v celku. Výborný Barbados, skvělý FQ s jedinou vadou. Cena. Za 2300 Kč bych si raději koupil něco jiného. Nevím proč, ale všechny mě připadají předražené. Takový Doorlys, za mě, udělá větší parádu za lepší peníze. Tak a do mě.

Díky že to čtete. Jarda z JardovoRUMoveokenko