Recenze: Ron Colon Salvadoreño, 55,5% VS 40,5%


 
Tak po RS Venezuela srovnání dalšího rumu co existuje ve dvou voltážích. Ron Colon mám moc rád. Stojí pár korun, vůně slabší, chuť již výborná. Tak jsem si dal vedle sebe obě a výsledek?
Opět vyhrává prostě silnější vari
anta. Jo ve slabší je pěkně zachován profil té silnější, ale něco tomu chybí. Taky si myslím že 55,5% není zase tak moc, aby to někoho rozhodilo. Proto volte silnější variantu, užijete si více. No a co se slabší? 
 
Včera jsem dělal vaječňák a přemýšlel který rum použiju. A volba padla právě na tuto slabší variantu. Silnější jsem tam nechtěl kvůli manželce a pro mě zůstane zachován ten chuťový profil rumu, který mám rád. Takže spokojenost na obou stranách. Ještě vyzkouším u nerumových návštěv, co jejich hodnocení.
Tady máte recenzi na silnější variantu, co jsem již psal a kdo ještě nechutnal, máte i vzorek na DramRoom ➡️ https://www.dramroom.cz/rum/ron-colon/ 
 
♻️----------------------------------------------♻️
Existuje jich několik. Tento čistý, s přidanými kávovými zrny, namíchaný 50/50 s whisky a další.
Osobně jsem zatím pil jen tento (ten s whisky mám doma ještě neochutnaný). Když jsem hledal podstatné informace, tak jsem narazil na recenzi od Pavla a taky na stránky přímo RC. Takže se budu spíše zabývat chutí a vůní, než příběhem okolo. 
 
Ron Colon Salvadoreño 55,5%
Prostě mě připadá, že psát ten krásný příběh pořád dokola, jen jinými slovy je mrhání vaším časem. A kdo má zájem číst příběh o dvou klucích co po velké párty v Latinské Americe napadlo udělat tuto dobrotu, proč Ron Colón, co je na zátce láhve, tak se podívejte tady:
 
O co vás nepřipravím je složení rumu. Protože to je sakra zajímavé. Je tu hodně milovníků rumu značky Cihuatán. A víte, že v tomto rumu je jeho nejvýznamnější složkou právě rum od této značky?
Tipuju, že spousta z vás ne. Ale pozor nejde o žádnou slaďárnu. Spíše rum pro větší kluky.
 
Základem je tedy 6-ti letá kolona od značky Cihuatán a do toho se plantají dva rumy od Worthy Parku. Oba čistý pot still, první nevyzrálý a druhý 3-letý. Opět kdo máte zájem o detailní rozbor blendu, odkážu na Pavlův článek.
Tak pojďme ochutnat.
 
Balení: bez balení
 
Láhev: klasika, černá, vysoká. Oživuje to hodně ten štítek na šikmo. Schválně jsem vám stáhnul fotky štítků, mrkněte, co tam je. Protože takto na šikmo je to prd vidět.
 
Cena: no jak kdy a jak kde. Normálně kolem 900 Kč ale taky jde sehnat za 600 Kč (akce 2+1 atd). Což z něj dělá sakra dobré pití za sakra dobré peníze. Kam se hrabe Billa s povánočním výprodejem.
 
Vůně:
Typický Cihuatán. Okamžitě je hlavní linka jasná. Do toho jak kdyby jste nalili ananasový džus a máte základní profil. Když to tak srovnávám je to jak velmi jemný základ Nahualu stříknutý WP.
 
Vůně je velmi jemná, celkem plochá, nic nenaznačí, co přijde v chuti. To jí vyčítám. Kdyby tam bylo kapku víc živo, dostal by ve vůni lepší hodnocení.
 
Chuť:
Ta se vymyká vůni. A zaplať pánbů, dělá z něj to, co jsem čekal. Je to takový zázvorový punč se skořicí, dolitý opět ananasovým džusem. Pak kousek mléčné čokolády. Takže tady se to velmi povedlo. Chuť to celé zachránila a velmi mě toto baví. 
 
Dochuť: Zůstane vám na patře sladkost ananasu s dojezdem po typickém rumu od Cihuatánu.
 
Hodnocení: 84/100
 
Ve výsledku moc pěkné skóre. Jak jsem psal vůně slabší, chuť to dorovnává. Cena více než příznivá. Vlastně co to kecám, cena je luxus. Beru všema deseti, nalévám dalšího panáka. 
 
Díky že to čtete a pěknou neděli. Jarda #dyckybrod
 
p.s. foto až dnes ráno, venku začalo sněžit takže bylo jasno. ????