Recenze: Transcontinental Rum Line French West Indies a Neisson Profil 107 Bio

Tak snad navážu tam, kde jsem skončil. Pro začátek jsem sáhnul na neotevřené vzorky a šel rovnou na Martinik. Takže milovníci agricole si užijí a ve výsledku i lidé co s ním chtějí začít. Protože jeden kousek je krásný agricole pro vstup do těchto vod.

 

Transcontinental Rum Line French West Indies

Za mě je tato značka hodně opomíjená. Otázkou zní, zda je to dobře (můžeme kdykoliv koupit), nebo špatně protože si to nezaslouží. Každopádně jsou tyto rumy skvělé a je potřeba je vyzkoušet.

Vůně:

Ihned na první dobrou vás praští do nosu sladký med s pepřovým aroma. Do toho hrají květinové tóny a v pozadí vystupuje šťáva z cukrové třtiny. Jakmile ho necháte trochu nadechnout, přijde na řadu ovoce a hlavně červený pomeranč. Velmi pěkná vůně. Ničím vás neodradí a začátečníky nakopne vyzkoušet.

Chuť:

Všude hrušky a jablka. To je hlavní tón a v závěru se lehce přidá dřevo s trpkým dojezdem.

Hodnocení: 85/100

Pro mě je toto přesně agricole pro začátečníky. Navíc pěkná cenovka kolem 1100 Kč plně odpovídá. Pokud tedy chcete vyzkoušet tento styl rumů, vyzkoušejte tento a uvidíte, zda vám zachutná.

Vzorek si můžete koupit zde.

 

Neisson Profil 107 Bio

Všem milovníkům agricole známá značka, většinou jej poznáte i poslepu a kdo nepil tatanku, není chlap. Osobně bych jej začátečníkům příliš nedoporučil a tento kousek to jen potvrdil. Skvělé, mladé agricole pro milovníky šťávy z cukrové třtiny.

Vůně:

Vanilková zmrzlina se smetanou. Po rozvonění lehce ovoce, ale vanilka převažuje všude. Překvapení.

Chuť:

Tady vládne cukrová třtina, jemně ovocné tóny a opět hodně vanilky. Dojezd je takový trpko/sladký a lehce travnatými tóny. Mléčná čokoláda vyjde až v závěru na patře.

Hodnocení: 86/100

Vzorek si můžete koupit zde.

Jo tak Neisson opět nezklamal. Jen bych nečekal tolik vanilkové zmrzliny. Tím mě příjemně překvapil. Co si vyberete je jen na vás. Hlavní je že nemusíte kupovat celé láhve, vzorky máte na Dramroom.

A kdo je již lapen, láhve mají na Warehouse. Takže taky pohoda. Schválně mě napište, kdo již pil, jak hodnotíte ten TCRL. To bude zajímavá debata a já jdu vybrat něco na příště.

Díky že to čtete. Jarda z JardovoRUMoveokenko