Recenze: The Duppy Share Aged, 40%

1639229763389

Všechny produkty od značky Duppy Share můžete zakoupit zde

Rum, který jsem dlouho ignoroval. Proč? Přemýšlel jsem nad tím a došel jsem na následující. Jak jsem postupoval ve vzorcích tak jsem nabral dojmu, že nic jiného než 60+% neexistuje a úplně začal ignorovat nižší voltáže a také sladší chutě. Sladké jsem začal znovu pít, když jsem začal s doutníky. Samotné si je nedám ani teď. No a nižší volty? Tady mě přivedla k tomu práce. Po celém dni nemám někdy vůbec chuť na 60+ a tak jsem se pěkně vrátil k nižším voltům. Prostě jsem rozšířil svou paletu chutí tam kde jsem začínal a je mě fajn.

The Duppy Share Aged, 40%

George Frost. Nejmladší syn zesnulého hlasatele Sira Davida Frosta stojí za vznikem této značky. Z univerzity šel přímo pracovat a nic jej netáhlo k rumu. Pak roku 2013 přišla myšlenka. Pak jeden večer v baru v Londýně a byl tady název. Duppy Share. Někdo mu vysvětloval co je angel share a že v karibiku jsou duppy (zlomyslení duchové) a název byl tady.

george-frost-rum0908a

Pak jedna dovolená v karibiku, seznámení s bývalým marketingovým šéfem lihovaru Williamem Grantem and Sons a hotovo.

Rum je tedy spojením dvou palíren. Worthy Park z Jamajky, který dodává tříletý pot still a pětiletého rumu z palírny Foursquare.  Vše bez cukru a dalších šmakulád.

Balení: bez balení

Láhev: velmi nízká, s tlustým průměrem. Prostě taková prdelatá malá ženská. Na etiketě je zobrazen den/noc/západ slunce.

Cena:  cca.600 Kč. Poměr cena výkon více než v pořádku.

Vůně:

Nečekejte žádný nával vůní. Je to prostě klasický, poctivý rum za 600 Kč. Hned na začátku cítíte ovoce. U mě to jsou banány a ananas. Hladkost rumu z Foursquare zastupuje máslo, mírně dřevo a pečivo. Spíše jde o velmi jemný, ničím výrazný, hladký rum. Což ale nemusí být na škodu.

Chuť:

Opět vévodí FQ který je kapku doplněn divokostí Jamajky. Opět máslo, vanilka, velmi lehce estery, mírně dřevo a opět ovocné tóny ananasu. Jak u vůně tak i tady. Jemnost, nenáročnost, lehkost.

Dochuť: Kratší tělo ale středně dlouhý závěr. Mírně estery s vanilkovým podtónem.

Hodnocení: 88/100

Já ho mám rád. Čím víc ho piju, tím mu dávám jasnou škatulku. Rum na pohodové, nenáročné popíjení. V klidu na grilování, po stan, do míchačky. Doporučím všem, kteří chtějí přejít na nedoslazované rumy. Toto je velmi dobrý kalibrační rum. Jo to je ono. Rum pro všechny na přechod k nedoslazovaným rumům. Velmi lehký, pitelný a to se mě na něm líbí.

Tak máme za sebou prvního Duppyho a příště dáme nového bílého bráchu.

TIP: příběh jména Duppy :


Sledovat mě můžete taky na IG a FB. Všude jako Jardovorumoveokenko.

Díky že to čtete a pěknou neděli. Jarda