Recenze: The Duppy Share White rum, 40%

1639229763389

Rum s velkým příběhem. Opravdu mě bavilo toto číst a následně vám to sepsat. Stejně tak se mě to dělo s Clairinem a Mhobou. Ty příběhy kolem rumů jsou úžasné a moc díky všem, kteří tady ve skupině píšou. Tak jdeme na něho.

The Duppy Share White rum, 40%

Rum vznikl jako oslava Jamajky a její ovlivnění celého světa. Prostě pocta Jamajce. Spolutvůrcem je Kano. Britský rapper, skladatel, producent a herec z East Hamu v Londýně. Je to průkopník grime music Ke vzniku Duppy White došlo, když zakladatel Duppy Share George Frost spatřil text „…rum je jezdec pro skutečné MCs“ v klíčovém díle Kano '3 Wheel-ups'.  George poté přijel na Kaneův koncert v Manchesteru, kde se seznámili osobně. 

Duppy-Share-Kano

Rum je směsí pot still rumů z palíren Clarendon, Worthy Park a Hampden, Vše opět bez cukru a šmakulád.

Balení: bez balení

Láhev: styl je podobný jako má stařená verze. Hlavní barvy jsou podle vlajky Jamajky. A to nejzajímavější skrývá etiketa. Hlavním motivem je 7-mi palcový vinil a všude okolo jsou výjevy z Kanova života. A než bych vám to tady popsal tak se podívejte ke mně na blog. Máte tam kompletní vysvětlení. Tady prostě všechno něco znamená.

Cena: do 600 Kč

Vůně: Hodně ovocná. Mango tu hraje prim, do toho ananas, mírně estery (mohlo by jich být víc) a v dáli kořeněný konec s mírnou štiplavostí. Tady jde cítit, že jde o rum do koktejlu.

Chuť: Sladký karamel, na první dobrou. Čekal jsem že to bude hodně o třtině, ale není tomu tak. Kombinace karamelu, másla, pečiva a do toho opět ovocná složka manga/ananasu. Závěr má opět pikantní, jak po bílém pepři. Velmi uhlazený bílý rum.

Dochuť: pepřový dojezd a karamel.

Hodnocení: 85/100

No zajímavé to je. Přemýšlím nad jedním, zda ho pít samotný. Není to problém, ale jeho primární určení je v koktejlech. Zkoušel jsem ty svoje klasiky a obstál velmi pěkně. Chybí mu u mě jedno, více esterovosti. Kdo estery moc nemusíte, budete velmi spokojeni. Pro mě se drží linky Duppyho. Jemné, pitelné, lehké, nenáročné. Což jak jsem psal u stařeného, je naprosto v pořádku. Už se těším, až z něj vyzkouším další drinky.

WhiteLabel_Annotated_Web@2x

TIP:  Kano vytvořil speciální playlist přímo pro tento rum. Tak mrkněte na Spotify: https://open.spotify.com/playlist/7yxSIHcyLN9y48N6j3DMXZ?si=ec6a019e9df74a05

Sám jsem ho slyšel celý a přiznám, že toto není zrovna můj šálek kávy. Ale s dvojkou v krvi, holkama a kvalitním hulením bych to nejspíš rozjel.

Sledovat mě můžete taky na IG a FB. Všude jako Jardovorumoveokenko.

Díky že to čtete a pěknou neděli. Jarda