Recenze: S.B.S Cuba 2012, 52%

1633248047975

Tento rum pochází z jednoho sudu a vyrobeno bylo 334 lahví. Jedná se o melasový rum, který byl destilován na Kubě v roce 2012 a lahvován v Dánsku v srpnu 2019. Zrál v sudu po Bourbonu a následně byl přelit do sudu z čerstvého amerického virginského dubu po dobu 26 měsíců Jedná se o druhou edici Single Barrel Selection z Kuby.

Vůně:

Teď se budete chlámat ale na první dobrou jasné zpocené ponožky. Beze srandy. Po chvíli se to uklidnilo a nastoupilo maso naložené v karamelu, posypané solí a zalité grilovací omáčkou. Kapku do toho také vstupuje dřevo a kouř. Vůně je krásná, kulatá s mírnou štiplavostí a hodnotím jako hodně netradiční. Jo, baví mě to.

Chuť:

Opět lehce pikantní, flambovaný kokos plus karamel, trocha medu. Je hodně dlouhá, hodně sladká ale jeho tělo je kratší. Za to dojezd je teda velmi pálivý.

Dochuť: Kombinace sladkosti a koření. Když necháte ve sklenici malou kapku tak po nějaké době očichejte. Krásně sladký kouř.

Hodnocení: 88/100

Moc povedený rum. Je to nevšední kombinace. Však jen ten můj popis je šílený. Tohle musíte ochutnat.

Kde koupíte:

Láhev jsem našel na alkoholu : https://www.alkohol.cz/produkty/ron-sbs-cuba-2012-0-7l-52-13510/

A vzorek (ten doporučím před lahví) tady: https://www.dramroom.cz/degustacni-vzorky/s-b-s--cuba-2012-7-yo-double-maturation/

Díky že to čtete. Jarda z JardovoRUMoveokenko