Recenze: S.B.S Brazil 2013/2017 Oloroso, 45%

1633248048000

Dnes tu máme jednu krásnou cachacu. Už jsem jich pár měl a baví mě velmi. Prostě pro nás co máme rádi všelijaké ,,prasárny,, ideální zastávka. Díky Martinovy že tady cachacu více propaguje. Musíme na tom zapracovat.

Rum pochází z brazilské destilerie Pardin a jde o speciální blend dvou tradičních rumů cachaça, které byly smíchány do jednoho sudu. Destilován byl v letech 2013 a 2017, lahvován byl v srpnu 2020 v Dánsku u S.B.S.. Jde o rum z čerstvé šťávy cukrové třtiny a je destilován na klasickém pot stillu.

Následně zrál ještě v sudech po sherry oloroso.

Vůně:

Furt že co to cítím, no a pak mě to došlo. Palačinky s javorovým sirupem. Fakt. Tomu sekunduje mírně dřevo, červené ovoce, travnaté tóny a v pozadí mírně vanilkové tóny. Celkově je velmi svěží, lehká s mírnou zemitostí.

Chuť:

Medově sladká s příchutí pomerančům koření a mírné tóny sherry. Tady je zajímaví že na slepé degustaci bych se asi hádal, zda tam je. Když to vím, najdu ho ale velmi těžko.

Chuť provází tóny cukrové třtiny. Ty jsou všude. Jedno malé mínus, lehce kratší tělo.

Dochuť: Hodně koření a kombinace zemito/travnatých tónů s mírnou trpkostí.

Hodnocení: 88/100

No jako velmi pěkná cachaca. Jsem moc rád, že jsem měl vzorek, láhev bych asi neupotřebil (jako mám toho fakt moc a návštěvy každý týden = rozvod zaručen) a mohl tuto krásku ochutnat. 45% je tady tak akorát a kdykoliv co ho rád dám znovu. Pro milovníky agricole je to povinnost.

Kde koupíte:

Láhev jsem našel na alkoholu : https://www.alkohol.cz/produkty/s-b-s-brazil-2013-2017-0-7l-45-15296/

A vzorek (ten doporučím před lahví) tady: https://www.dramroom.cz/rum/s-b-s-brazil-2013-2017/

Díky že to čtete. Jarda z JardovoRUMoveokenko