Recenze: Rum Exchange Jamaica Worthy Park 59% a Hampden 61,5%

1633183582364

Tak a máme tu poslední dva kousky od RE. Tímto se uzavře tato kolekce a posunu se zase o kus dál. Jako vždy kam, vykecám až ve čtvrtek. Jdeme na to.

Rum Exchange Jamaica Worthy Park 59%

Worthy-park

Jde o 5-ti letý rum, vyrobeno bylo 318 lahví (a dá se pořád sehnat) a byl stařený 4 roky na Jamajce v sudu po bourbonu a následně byl převezen do Dánska, kde další rok odpočíval v sudu po portském. Opět bez všech šmakulád.

Pokud se pozastavujete nad tím, že na láhvi je napsáno 350 lahví, tak je to omyl. Ve skutečnosti bylo vyrobeno 318 lahví. Takže 350 je omyl.

Balení: žádné není

Láhev:

Stejná jako na celé sérii. Jen tady je změna v etiketě. Jde o klasickou etiketu, na které jsou zobrazeny díla od jamajského umělce Johna Dunkleyeho. Mě, to nevadí, ale pokud je to tak malá série, mohlo to být stejné jako u všech.

Cena: kolem 80€

Vůně:

Hodně těžká, fakt hodně. Sladkost rozinek se mísí s jiným ovocem, jasně rozeznávám mango a banány. Následně čokoládu a červené víno. Za mě je tak složitá až to je na škodu. Ta kombinace sladké a zároveň silné vůně mě nějak nesedí.

Chuť:

Zázvor s chilli. Sakra jak to je pálivé. Opět se projevuje ta síla, pálivost, štiplavost v kombinaci s mléčnou čokoládou. Dejte tomu čas ve sklenici, pak se kapku uklidní. Zase ale platí to co u vůně. Je to prostě už moc.

Dochuť: Sladkost rozinek s pálivou mléčnou čokoládou na patře.

Hodnocení: 88/100, dvojka v mém žebříčku.

Nevím co s ním, chutná/nechutná. Jednoznačně je zajímavé ta kombinace finishe v portském s mladým WP. Jen pro mě už to portské hodně zabíjí výchozí rum, než aby ho povznesla. Su takový rozpolcený. Dám tomu čas a za nějakou dobu znovu ochutnám a porovnám s tím, co mám v poznámkách.

 

Rum Exchange Jamaica Hampden 61,5%

 Hampden-Estate-710b995d5056a36_710b9b1a-5056-a36a-07c1814ef89b99ba

Jde o 5-ti letý rum, vyrobeno bylo 331 lahví (a dá se pořád sehnat) a byl stařený 3 roky na Jamajce v sudu po bourbonu a následně byl převezen do Dánska, kde další 2 roky odpočíval v sudu po sherry. Opět bez všech šmakulád.

A opět chyba na láhvi. Nebylo vyrobeno 355 lahví ale 331. Celkem sranda.

Cena: kolem 81€

Vůně:

Rozinky, pálivý zázvor, pepř a ovoce. Vypadá to kapku jak přes kopírák WP ale není tomu tak. Ta vůně už je daleko více svěží než těžký WP. Určitě rozeznáte sherry, jak se mísí s mléčnou čokoládou. Jo toto mě nějak extra nevadí.

Chuť:

Hodně kořeněný rum, a když to dáte dohromady s vanilkou, zázvorem, sušeným ovocem a mírnou dřevitostí a nakouřeností. Je to celkem zábava. Prostě ten HD tady poznáte ale je takový upozaděný, umírněný, osekaný, uhlazený. Ani nevím, co mám použít za slova. Prostě osekaný HD s sherry dojezdem.

Dochuť: Sladká s chutí po sherry. Ale nic dlouhého.

Hodnocení: 88/100, dvojka v mém žebříčku.

Opět stejně jak u WP. Nevím, netuším, zda mě chutná. Mě tyto finishe prostě připadají zajímavé ale nikam ten výchozí rum nepovznesli. Spíše ho upozadili a to mě na tom štve.

Kde koupíte:

Veškeré dostupné láhve můžete sehnat zde: www.rum-exchange.at

A oba vzorky jsou na Dramroom. Schválně ochutnejte a napište mě, jak to cítíte vy.

Hodně dalších skvělých fotek k recenzi na mém blogu: https://jardovorumoveokenko.blogspot.com/

Sledovat mě můžete taky na IG a FB. Všude jako Jardovorumoveokenko.

Díky že to čtete a pěknou neděli. Jarda