Gabriela Ayala
Narodila se v Salvadoru. V roce 2005 promovala na univerzitě a stala se inženýrkou chemie.
V roce 2006 začala pracovat ve vládou regulovaném odvětví zpracování cukrové třtiny a stala se kontrolorkou kvality šesti salvadorských cukrovarů.
V roce 2014 odpověděla na inzerát v novinách, poptávající technologa chemické výroby, a v červenci téhož roku začala pracovat pro společnost Licorera Cihuatán jako vedoucí výroby a master blenderka první značky salvadorského rumu.
V roce 2015 namíchala první osmiletý rum Cihuatán, který dnes nese označení Indigo.
V roce 2018 namíchala první limitovanou edici rumu Cihuatán, pojmenovanou Nahual.
Viceprezident společnosti Licorera Cihuatán, Juan Alfredo Pacas, o ní říká, že dokáže úžasným způsobem zabudovat své emoce do finálních rumů.
Odkaz na všechny vzorky značky: