

Detailní popis produktu
Výrobce: Ben Nevis peated
Bottler: Whisky Essence
Region: Highlands / Skotsko
Druh: Single malt whisky
Vintage: 11.9.2019-> re-casked 4.5.2021 -> bottled: 3.4.2025
Zrání: 1st Puerto Rican rum barrel -> 2nd oloroso sherry hogshead
Obsah alkoholu: 59,3 %
Stáří: 5 YO
Popis: Osmé stáčení 1. českého nezávislého whisky bottlera Whisky Essence, který provozuje český podcast o whisky Whisky Essence.
Profil: exotické ovoce, pečený ananas s popelem, šťavnatá s kořenitým popelnatým závěrem
Zajímavost: Palírna Ben Nevis s 200 letou historií z městečka Fort William je poslední palírnou ze 3 které v městečku působily. V současnosti patří japonské Nikka a do Japonska se odváží také velká část produkce. Pouze 2% produkce se ročně dělá v nakouřené verzi na 40 ppm. Minulý vlastník Joseff Hobbs instaloval do single malt palírny v roce 1955 také destilační kolonu a po více než 20 vyráběli jak single malt tak single grain.
Doplňkové parametry
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Whisky Essence je projekt založený Jirkou Šinoglem v průběhu pandemie Covid-19 jako první český podcast o whisky. Dnes se pod touto značkou již nejen vytvářejí zajímavé podcasty, ale také se zde stáčejí nezávislá whisky, která láká svými nevšedními chutěmi. První whisky, kterou nový nezávislý bottler připravil, je Tomatin 9 YO #1 2013 Whisky Essence. Jedná se o 9 letou whisky z palírny Tomatin, která dozrávala necelé 2 roky v sudech typu hogshead. Tyto sudy předtím sloužily 30 let k dozrávání sherry Oloroso a byly následně upraveny metodou NEOC. Whisky byla stočena v sudové síle s obsahem alkoholu 59,4 %. Nebyla barvená ani filtrovaná za studena, čímž si uchovává svou autentickou chuť. Všechny limitované plnění od této značky budou ke koupi na našem webu.