Recenze: Gunroom 4 ports, 40%

1677671069689

Na začátek řeknu jedno. Gunroom Navy je rum, který mám v top 5 navy blendů. Takže budu možná trochu ovlivněný. Byl jsem ale zvědavý jak se poperou s nižší voltáží. Směs destinací je v blendu stejná a já prostě navy můžu.

Ofiko je to takto:

Gunroom je řada destilátů, která byla vytvořena podle nejvyšších standardů kvality, aby znovu oživila autentickou chuť lihovin britského královského námořnictva. Pečlivý výběr ingrediencí i způsobů destilace nabízí závan tradic a otevřeného moře.

Rum Gunroom 4 Ports je směsí rumů různých stylů z Jamajky, Barbadosu, Guyany a Trinidadu. Konkrétně jej tvoří 3-5leté rumy z Barbadosu, Trinidadu a Jamajce a mladý pot-still rum z Guyany. 

 

Vůně: 

opět vévodí Guyana a jemně za ní je Jamajka. Já to tak mám rád. Nemusím moc blendy postavené na Jamajce. Spíš preferuji Guyanu jako vévodící rum. Prolíná se ananas, vanilka, skořice, dřevo a jablka. Velmi pěkně vyvážené a celkově uhlazené.

 

Chuť:

vanilka opět na začátku a pak kotel sladkého ovoce. Papaya, mango, ananas s perníkovým dojezdem.  Tady je jasný rozdíl mezi navy a tímto. Prostě volty jsou nižší a nemůžete čekat vystřelení do nebe. U mě spokojenost, protože ho zařadím na začátek degustace.

 

Celkově bych to já řekl takto:

Komu chutná Navy, pojede mu hodně i tento. Osobně ho doporučuji lidem, co s navy začínají. Tohle je přesně váš startovací rum. Nachystá vám chutě na navy a pak se můžete posunout na vyšší úroveň. Navy je jinde, to je jasné a já tento budu pěkně v klidu popíjet, jak přijdu z práce a nechci vysoké volty.

Moc pěkné navy. 

JARDA #dyckybrod

Degustační vzorek Gunroom 4 Ports zde