Recenze: Rumy z Panamy a moje doporučení 3/3

1685874406343

Tak a mám tady konečně plnotučné kousky z Panamy. Zajímavé je, že 3 z nich jsou od Dánského plniče RDL. Osobně pumu od RDL považuju za vrchol Panamy, ale ve výsledku to bude stejně jinak.

Takže pojďme pěkně od zadu.

5.místo – RDL Leguán

Hodně dobrá Panama, ale naráží na vyšší cenovku. I když jsem na ni teď narazil za 86e a to už je jiná. Takže kdo chcete, hledejte. Protože na jednou webu máte tuto ve slevě + topku Panamu, co píšu níže. Leguán v této konkurenci prostě hraje poslední místo.

4.místo – RDL nějaká srnka (sorry nevím jak se to jmenuje)

Skvělá Panama po whisky. Tady je to tak zajímavé a tak dobré, že bych chtěl hned další láhev. Jen je to kapku dražší a poměr cena/výkon už je u mě na hraně.

3.místo – 1667 Panama

Kluci fakt vybrali v první sérii hodně dobré rumy a Panama patří k vyšší mu průměru. Kdo ji ještě neměl, rozhodně doporučuju ochutnat. Vzorek naštěstí máte tady na stránce.ui

Láhev: 1667 Single Barrel Panama 2014

2.místo – RDL puma

Ono je to zvláštní. Je to nejlepší Panama, ale musí zůstat druhá, protože není dostupná, cena je mimo a skoro nikdo ji moc neochutná. Tohle je vážně škoda. Skvělý, nádherný rum. Je mi ctí ho pít.

1.místo – Tamosi Panama

Pánové, dávám tuto informaci ven. Flašky máme u nás již nakoupené a dostal jsem povolení. Naprosto, ale naprosto nejlepší Panama co jsem kdy pil. A nejenom já. Komu jsme dali ochutnat, byl maximálně spokojený. Tento rum dokáže bojovat s jinými kousky prověřených značek a nemusí se jednat jen o Panamu. Skvělá cena, volty akorát, chuť parádní. Strašně pitelný rum.

Určitě vám radím za 80e brát co najdete. Ještě jich pár je. Pak bohužel nebude a budete pouze shánět mimo klasický eshop. Kdo jednou ochutnal, pochopil.

Panama je za mnou, vrhnu se na klasické ,,jednoflaškové,, recenze. Protože dělat více lahví najednou je nad moje schopnosti. J

JARDA #dyckybrod