Recenze: Rumy z Panamy a moje doporučení 2/3

J.R.R.O.

Recenze: Rumy z Panamy a moje doporučení 2/3

1685874406358

Omlouvám se za menší zpoždění mezi prvním článkem, ale znáte to. Jarda míní a práce + manželka mění. Ale dal jsem to nakonec dohromady a jdeme na to. Vezmeme to pěkně z rychlíku, protože 5ti stránkové recenze stejně nikdo nechcete číst.

Rozdělil jsem to na dvě části. První (tato) bude o dvou kategoriích a třetí článek už budou plnotučné pecky. To ale neznamená, že tyto rumy si nedá a nevychutná zkušený rumař. Za mě právě naopak.

Doslazovaná PANAMA

Věřím, že velká spousta z vás už doslazovanou Panamu pila. Já sám jich měl hodně a žádná mě neoslovila jak Abuelo Two Oaks. Tuto Panamu mám pořád v baru a vždy si ji rád dám k doutníku. Je to taková stálice vedle Ron Cristobal Santa Maria (ten je nedoslazovaný), Dictador 20 k hulení. Takže pokud sladký, tak tento. Ta kombinace jemného kouře, dřeva a sladkosti ho dělá skvělým rumem pro doutníkáře a zároveň pro začínající rumaře. Navíc stojí do litru. Což je druhá výhoda. Takže doslazený Abuelo TO.

Nedoslazená PANAMA + nízké volty

Taky jednoznačné volby. TCRL Panama 2013 a Panama Pacific 23. Vyhrává u mě o prsa Vietnamské princezny TCRL. A to díky nižší ceně. Transka je jednoznačně letní pití a velmi pěkná Panama na takové klidné ucucávání. Nic vás nevyhodí z kola, je jemná, hladká, krásně sladký profil.

Za to Pacific už je kapku jiný. Je plnější, hutnější a celkově takový divočejší (porovnávám ty dva rumy). Ale celkově moc dobrý rum.

Oběma by samozřejmě prospěly volty nahoru, kvůli plnosti, ale od toho tu máme jiné kousky. Ve výsledku vyhraje TCRL a po něm těsně Pacific.

Více nedoslazených nemá ani moc smysl zmiňovat, tyto jsou jednoznačně nejlepší, co jsem kdy měl.

JARDA #dyckybrod

p.s. A příště nás čekají ty největší pecky a to sudové síly a můj totální favorit z Panamy.