Recenze: Kill Devil Guyana 16 YO

1650710305546

Tak a opět moje ne moc oblíbená, ale často ji v poslední době piju, Guyana. Snažím se tyto rumy naučit správně vnímat a na to jsou tyto nedobarvené ideální.

Rum z kolekce Kill Devil, plniče Hunter Laing & Company Ltd. Kill Devil je označení od destilátů vyráběných v Karibiku. Jde o single cask (jeden sud) z palírny Uitvlugt z Guyany, který zrál 16 let v čistých dubových sudech. Kolik v Guyaně a kolik na kontinentu? Netuším a nenašel jsem. Podle barvy to moc dlouho v Guyaně nebylo.

Vůně:

Kupodivu hodně sladká s tóny hroznového vína, do toho sekundují (jako vždy) zelená jablka, mírně mléčná čokoláda a hodně koření. A pak je tam něco co nedokážu ještě identifikovat. Potřebuju k tomu nějakého zkušenějšího píče. Protože já tam cítím jeden dámský parfém. Taková sladko/kyselá/trpká vůně. Ale jak říkám, nevím co to je.

Chuť: Tady už vévodí zelené jablko, hodně trpká na začátku a přechází do sladkosti na konci. Do toho opět koření, mírně pepř a dřevo. Má trochu kratší tělo.

Dochuť: Sladký tón ovoce a medu. No a zase ten parfém. Sakra co to je?

Hodnocení: 86/100

Vysoké. Za mě fakt pěkná Guyana, bez barviva, taková typická, vůně lepší jak chuť a kdo ujíždíte na rumech z Demerera, vyzkoušejte. Sám jsem byl původně skeptický, ale je fakt dobrý.

Díky že to čtete. Jarda z JardovoRUMoveokenko