

Detailní popis produktu
Ostrov Barbados má ideální podmínky pro pěstování cukrové třtiny a několik staletí trvající tradici výroby rumu. Francie je vyhlášená pro špičková vína a koňaky. Alexandre Gabriel dokonale rozumí oběma světům. Však také stojí za skvělými koňaky Maison Ferrand i za parádními terroirovými rumy Plantation. V téhle lahůdce se oba světy mistrně propojily. Plantation Grande Réserve v sobě snoubí barbadoské melasové rumy vyráběné jak tradiční kotlíkovou metodou, tak v moderních destilačních kolonách. Ty nejprve zrály 1 až 3 roky v sudech po bourbonu v domovských tropických podmínkách. Pak se jejich směs přesunula do starých sudů po koňaku a putovala ještě na rok odpočinku do francouzských sklepů Château de Bonbonnet. Výsledný rum má jemně jantarovou barvu a výraznou, bohatou vůni tropického ovoce a vanilky, za kterými se ukrývá náznak bílých broskví a kokosu. Chuť se otevírá vlnou kandovaného tropického ovoce, které pomalu ustupuje bohaté vanilce z bourbonových sudů. Tu perfektně vyvažují tóny čerstvého ovoce a jemné třísloviny z koňakových sudů.Doplňkové parametry
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.
Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).
Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.
Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.
V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.
Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.