Slivovice
Slivovice u nás patří mezi nejoblíbenější a nejrozšířenější pálenky. Vyrábí se ze švestek, slív či blum a má příjemnou ovocnou chuť i aroma. První zmínky o pálení švestek pochází z bulharských klášterů ze 14. století. U nás se o ní píše od 17. století. Pochází z valašských Vizovic, odkud se rozšířila do jiných koutů ČR. Poměrně ostrá slivovice se často ukládá do sudů, kde se časem zjemní a zbarví do zlatova.
Značky

Slivovice Stanley dozrála v sudu po Plantation rumu. Sudový experiment, ve kterém vzniklo jen 385 lahví.

Menší úroda často může znamenat vyšší kvalitu. Je tomu tak v tomto případě? Ochutnejte a posuďte.

Velmi vydařená, bohatá sklizeň vyzrálých švestek roku 2022 přinesla několik skvostných odrůdových slivovic. Odrůdovou specialitou byla vybrána odrůda Valjevka.

15.ročník slivovice z vlastních Vizovických sadů, která zraje přesně 365 dní.

Čačanská rodná ročníku 2021 je slivovice s výraznou mandlově nahořklou chutí pecek, v dozvuku můžete cítit švestkovou zavařeninu s náznakem hřebíčku.

Nová Stanley je jemná slivovice s příjemnou ovocnou chutí a nasládlým mandlovým aroma pecek.

Stařený jednodruhový destilát ze švestek odrůdy Čačanská rodná sklízených v podhůří jesenických hor. Slivovice zraje v sudech po portském víně, ze kterého má i nádhernou ružovou barvu. Vzniká jen velmi omezené množství.

Jednodruhová slivovice z nejsladší odrůdy Čačanská rodná. Většina slivovic kombinuje několik druhů švestek. Tato je jedinečná použitím nejsladší odrůdy s menšími plody.

Stařená slivovice je zlatým hřebem z ovocné produkce Lihovaru Žufánek. Díky zrání v dubovém sudu získá slivovice zlatou barvu, vanilkové a dřevité tóny. Jedna šarže Žufánkovi zlaté slivovice je limitovaná na 225 litrů andělského skvostu.

Family Reserve zrála v sudu dlouhých 15 let, což se výrazně propsalo do její chuti.

