Recenze: Rum Nation Jamaica 5 YO Oloroso Finish, 50%

 1628605146546

Další překvapení do RN, takže jak půjdete pro Trinidad, přibalte i tuto Jamajku. A zase rum po sherry a já s tím nemám problém. Asi se se mnou něco děje.

 pic11

Jde o mladý 5ti letý rum z od Worthy Parku, který zrál 3 roky v sudech po bourbonu a následně dozrával další 2 roky v sudech po sherry Oloroso PX. A na to jak je mladý, tak má sakra něco do sebe.

winery-2096700_1280

Nejspíš se na značku RN podívám trochu blíž a projedu ji svou klasickou nedělí. Protože co u těchto dvou rumů předvedli, tak je velmi zajímavé. Navíc poměr cena/výkon je skvělý.

Rum Nation-2

Vůně:

Že jde o WP poznáte hned na první dobrou. Okamžitě vás střelí do nosu neuvěřitelná ovocnost, ananas a banány. Prostě klasika. Potom začnete rozpoznávat další vůně, jako je třtina a i to, že rum je finishovaný po sherry. Mírnou trpkost doprovází vůně po červeném vínu a lehkých závanem kafru.

Jo vůně je prostě jedna báseň. No a zapomněl jsem na estery, těch je tu víc jak u CZ plnění od WP.

Chuť:

Na začátku vás jemně štípne a upozorním, že má těch 50% a pak nastoupí velká jemnost. Mléčná čokoláda se snoubí s rozinkama, mírně dřevem, kořením a pepřovým nádechem. Je to takový uhlazený ale zároveň suchý rum. Takže milovníci cukru, nic pro vás.

Dochuť: Středně dlouhý dojezd se sladkostí po rozinkách a víně.


Hodnocení: 88/100

Za tyto peníze (1000 kč) dostanete velmi fajn Jamajku, nic v chuti přeslazeného, spíše sušší rum. Opravdu mě nadchla a vážně přemýšlím, že se na tuto sérii vrhnu v nedělu. Uvidím. Kupujte, dokud je.

rum-nation-jamaica-5-years-old-pot-still-70-cl - kopie

Kde koupíte:

Můžete jej koupit na Warehouse1 a vzorky ostatních Rum Nation tady na DramRoom.

Díky že to čtete. Jarda z JardovoRUMoveokenko