Neohodnoceno

Mhoba Bushfire 0,04l 55%

  • Rum
  • JAR
  • 55%
  • Sladký kouř
Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: 1730
Značka: Mhoba
169 Kč / ks
Kategorie: Rumy
DOBA ZRÁNÍ: NAS (Bez udání věku)
DRUH: Single Traditional Pot Rum
LIMITOVANÁ EDICE: Ne
STYL: Francouzský
TYP: Tmavý rum
ZEMĚ: JAR
Affillink: https://ehub.cz/system/scripts/click.php?a_aid=3f001e45&a_bid=09dc7e5b&desturl=https%3A%2F%2Fwww.warehouse1.cz%2Fcs%2Fmhoba-bushfire
Položka byla vyprodána…

Značka: Mhoba

Země původu: Jihoafrická republika

Destilerie: Mhoba Malalane Distillery

Obsah alkoholu: 55 %

Výchozí surovina: čerstvá šťáva z cukrové třtiny Nkomazi

Destilace: pot still (100 % kotlíkový rum v malých dávkách)

Zrání: glass cask – rum zraje ve skleněných demižonech s opálenými kusy sudu z amerického bílého dubu, dokončeno v bývalých jihoafrických sudech na whisky určené pro sekundární zrání

Popis: Jihoafrická značka Mhoba Rum se díky poctivému procesu výroby může pyšnit označením Pure Single Rum. K výrobě rumu používá místní jihoafrickou cukrovou třtinu Nkomazi, která je pěstována na vlastních plantážích Mhoba Sugar Estate na okraji městečka Malelane. K výrobě rumu se používá čistá šťáva z cukrové třtiny a její zpracování probíhá od začátku až do konce zcela ručně, výjimkou není ani ručně ovládaný lis. To umožňuje denně vyrobit maximálně čtyři tisíce litrů šťávy. Ta je následně přemístěna do fermentační nádrže, kde za použití místních kvasinek fermentuje pod otevřeným nebem až 3 týdny. Každý rum je vyroben 100 % kotlíkovou destilací v malých várkách. Rumy Mhoba neobsahují žádná přidaná aditiva, barviva či dochucovadla a ručně se plní do lahví s etiketami, které navrhl sám zakladatel značky. Rum se zde vyrábí s mimořádnou poctivostí a láskou a na výsledek jsou jeho tvůrci právem hrdí.

Důležitý detail: Mhoba Bushfire rum je vyroben tak, jako všechny rumy této značky, tedy kotlíkovou destilací z čisté šťávy cukrové třtiny odrůdy Nikomazi. Avšak proces fermentace je u tohoto rumu znatelně delší a také výběr dřeva, které se vkládá s rumem do skleněných demižonů, je odlišný. V rumu se maceruje dřevo z jihoafrického keře „sickle bush“, které je součástí jihoafrické tradice “Braai” neboli barbecue. V rumu tak lze cítit sladké kouřové vůně, které jsou nedílnou součástí každého grilování.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení