Garanci dodání do Vánoc 🎄 poskytujeme pouze na miniatury v našem sortimentu.

Jasci & Marchesani Janù 15,5% 0,75 l

Kód: WH-2539
1 150 Kč 1 642,86 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Rodinné vinařství Jasci & Marchesani je příběhem plným kouzla a vášně, ve kterém se zkušenosti a moudrosti mužů a žen předávají už po generace. Závazek každého osobního doteku je tajemstvím neustálého zlepšování jejich produktů. Dějiny jejich rodiny a vína jsou neodmyslitelně spojeny s vášní pro zemi a společným přáním, aby ovoce rostlo láskou. Již téměř padesát let papá Sebastiano Jasci s velkým pracovním úsilím a odvahou a jeho žena Lucia Marchesani s úctou k tradici a okem k inovacím, vedou vinařství, řídíc se zkušenostmi a předvídavostí. V roce 1978 provedli v té době odvážnou změnu, tím, že si definitivně zvolili certifikovanou ekologickou cestu. Jejich synové Ludovico a Nicola se později plně zapojili do chodu vinařství a postarali se o pokračující růst a prestiž. Jejich 33 hektarů specializovaných vinic směřujících k jihovýchodu se brzy stalo synonymem pro hrozny vypěstované pouze ruční prací, pomocí organických materiálů z jejich farmy. Špičkový enologický proces a pečlivé dozrávání ve sklepech činí víno Jasci & Marchesani tím nejlepším dědictvím jejich otců. Celoživotní houževnatost v kombinaci s účinkem jemného mořského větru, který vytváří ideální prostředí pro vinaření je vedlo k výběru hroznů schopných vyjádřit plné bohatství terroiru. Vína vyrobená z těchto hroznů na místě s jedinečnou atmosférou, jenž dýchá vášní a historií, odpočívají v ocelových tancích a barikových sudech při ideální teplotě pro jejich výslednou dokonalost, vyváženost a upřímnost s jakou se objeví na vašem stole.

V prestižní publikaci “Ročník nejlepších italských vín 2014 zvolil odborník Luca Maroni vinařství Jasci & Marchesani nejlepším italským výrobcem v indexu příjemnosti”. Toto důležité uznání ctí práci celého vinařství. Získaná ocenění vín jsou jejich radostí a pozitivním svědectvím o tom, že jejich práce je uctívána a odměňována jak veřejností, tak i kritiky.

Suché červené víno “Janù” bylo poprvé vyrobeno v roce 2003 Nicolou Jascim na počest papá Sebastiana řečeného Janù (v dialektu). Pochází z jedné z nejstarších Vasteských vinic a je autentické a přírodní. Jedná se o jeden z nejdůležitějších produktů tohoto vinařství. Je aromaticky nejbohatší ovocnou šťávou s výraznou silou, která uvolňuje esenciální jemný obsah alkoholu, pocity samotného ovoce a bezprecedentní podstatu hroznů.

Mošt maceruje na slupkách po dobu nejméně 25 dní se čtyřmi perkolacemi. Na povrchu je utvořen tzv. matolinový klobouk. Ten je během fermentace sprchován kvasícím mladým vínem, odsávaným zpod matolinového klobouku, nebo je do něj ponořován. Jedná se o opakovaný proces zvaný perkolace. V další fázi se již prokvašený rmut (narušené vinné hrozny) vylisuje. Toto víno zraje a odpočívá v nových barikových sudech 8 měsíců a dalších 8 měsíců v nových barikových sudech z pěti druhů dřeva.

Janù bylo už pět let po sobě vyhlášeno absolutně nejlepším italským vínem (italský vinný katalog známého vinařského a gastronomického guru Luca Maroni) a v Pescara Abruzzo 2015 nejlepším organickým vínem.

Místo původu: Itálie, region Abruzzo, provincie Chieti, městečko Vasto
Vinařství: Azienda Agrobiologica Jasci & Marchesani
Biologický certifikát: IT-BIO
Označení: Montepulciano d’Abruzzo DOC Organic
Barva: intenzivní rubínově červená
Odrůda: 85% Montepulciano d’Abruzzo, 15% Cabernet Sauvignon
Vinice: Monteodorisio leží na jihovýchodě na panoramatickém místě, kterému dominuje hrad z 15.století, má 7 hektarů v nadmořské výšce 250m. Podnebí je během celého roku mírné, ne příliš chladné zimy a horké léto se štědrým větrem od moře, vinice je obdělávaná dle biologických kritérií; sklízí se výhradně ručně první týden v listopadu
Půda: jílovitá s výskytem oblázků
Roční produkce: cca 15.000 láhví
Chuť: komplexní, krásně ovocná, kulatá, na patře plná s pocity čisté kakaové čokolády, máty, mimořádné sladkosti ostružin a hebkého léčivého balzámu neobvyklé síly, vysoký obsah alkoholu je zcela bez povšimnutí díky dokonalé vyváženosti ovoce a kyselinky, dlouhotrvající ovocný konec se středně jemnou tříslovinou Vůně: ovocná a kořeněná (kakao, vanilka)
Párování s jídlem: hodí se skvěle k pečeným a grilovaným masům a k čokoládovým dezertům nebo jen tak k meditaci u ohně
Doporučená teplota při podávání: 18 - 20°C
Životnost láhve: 10 let od uvedení na trh

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: