Recenze: S.B.S. Guyana 1990, Uitvlugt, 53,1%

1644671851413

Tak po pauze s opravdu smrtelnou rýmou zase pomalu začínám. Dnes začneme zostra u 30-ti letého kousku z Guyany. Psal jsem tu historii již několikrát, takže kdo není líný a nechce umřít hlůpý, najde a dostuduje. Jde o rum z dřevěného destilačního zařízení palírny Pour Mourant.

Destilace proběhla roku 1990 a o dlouhých 31 let později byl rum lahvován v počtu kusů 192. Nějak nechápu, proč někdo uvádí v popisech 21 letý rum, možná to mám já blbě a neumím počítat. Možné je vše.

Vůně:

Sakriš to je snad červené polosuché víno přímo ze sudu. Fakticky kdybych zavřel oči, řeknu snad červené víno. Hodně to podporuje dřevo, až takové staré vlhké dřevo. S tím korespondují tóny sušeného ovoce, mírně vanilka a tóny kůže. Jo vůně fajn.

Chuť:

Tady jsem zklamán. Opět vystupuje dřevo, kořeněný střed. Ale prostě je taková ploch. Tělo není vůbec hutné, dle naznačení vůně a rychle uteče pryč jak nahatá tlustá ženská. Moc tomu nerozumím.

Dochuť: Trpký dojezd, středně dlouhý. Jde cítit i kandované ovoce.

Hodnocení: 79/100

Tak to shrneme. Vůně je OK, chuť pokulhává, zážitek z ochutnání tak starého kousku k nezaplacení. Byla by škoda neochutnat, hlavně když máme vzorky. Udělejte si svůj názor a napište mě do komentáře.

Díky že to čtete. Jarda z JardovoRUMoveokenko