Plantation Multi Sada Vintages Barbados 2007 48,7% 2,1 l

Kód: WH-4931
3 699 Kč 1 761,43 Kč / 1 l
Skladem (1 ks)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Limitovaná edice Plantation Barbados 2007 vznikla z rumu destilovaného v roce 2007 ve West Indies Rum Distillery. Jde o blend rumů z melasy vyrobených v kotlíkovém i kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 3 dny. Rum zrál nejdříve 2 roky tropickým zráním v 200litrových sudech po bourbonu a následně dalších 14 let kontinentálním zráním v 350litrových sudech po koňaku Ferrand. Lahvován byl o síle 48,7 %. Pouze 1.004 lahví pro ČR. Aroma: velmi intenzivní a pikantní se sladkou skořicí a muškátovým oříškem, praženými mandlemi, flambovaným banánem, citrusovou kůrou a jemným náznakem květinových tónů a vanilky. Chuť: sladkokyselá s citrusy, pudinkem, crême brûlée, kokosem a pepřem. Závěr: dlouhý s tóny kokosu, koření, medu, anýzu, vanilky a lískových oříšků.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.

Alexandre Gabriel

Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).

Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.

Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.

V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.

Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.