Recenze: SKUNK srovnání všech a můj favorit.

Ano, slíbil jsem vám je minulý týden a sliby se mají plnit. I když teda to u mě vypadá na začínající alergii a nos ještě není 100%, tak jsem se do toho pustil. Taky musím sportovně uznat, že po všech vzorcích tak nějak ho mám čistější.

Hledal jsem ve skupině, kdo tady o Skunkovi píše. A je tu toho hrozně málo. Já nebo Patrik občas něco dáme, ale jinak slabota. Hodně lidí ho pije, ale zase neukazuje. Tak se nebojte pánové a ukažte nám ho. Mimochodem kdo se bojíte, jestli vám to bude/nebude chutnat tak malé přirovnání. Jsou to esterové rumy. Takže když vám chutnají bílé Jamajky nebo bílé Haiti/Paranubes, tak jste doma.

Tak ve zkratce o výrobci. Kdo chcete detailnější rozbor, hledejte. Už jsem to psal.

Dánsko, firma A Clean Spirit, v jejímž čele stojí Bintu Singh (brácha Joshui Singha), obrovský důraz na udržitelnost, recyklované láhve, etikety z recyklovaného papíru, zátka gumová a opět recykl, BIO melasa z Paraguaye.

Rumů je několik tak jejich základní rozdíly.

Batch 1: 3 týdny fermentace, vinné kvasinky

Batch 2: 3 týdny fermentace, pivní kvasinky

Spotted: 2,5 týdne, vysokoesterové kvasinky

Striped: 4-5 týdnů, mátové kvasinky

Hooden: základ je Spotted a ten zraje 3 měsíce v silně vypálených 40 litrových dubových sudech

1681747661638

Mé rozhodnutí.

Přechutnával jsem to několikrát, ve většině lahví mám již na dně a budu muset některé doplnit.

Jdeme od zadu.

Poslední místo je Batch 2. Tady si nějak nerozumím nejspíše s těmi pivními kvasinkami a má na mě takový divný ocas. Tento další chtít nebudu.

  1. místo je Spotted. Rozhodně mě daleko více chutná jako stařená varianta. Na mě již hodně esterů a posazené na nich a ovoci. Nemusím ani bílé vysokoesterové Jamajky. Naopak v koktejlu je boží.
  2. místo Striped. Skvělá chuť máty a tady chci láhev. Méně esterů a celkově mě přijde krásně vyladěný. Chci další láhev.
  3. místo. Batch 1. Kombinace černé jamajské kobry s haiti klukem je boží. Nejlepší z bílých a chci láhev
  4. místo je pro mě Hooded. Už jsem to psal několikrát, ale to staření mu dalo jiný rozměr. Uklidnění a dřevo, karamel, marcipán a kůže. Skvělé, skvělé. Chci další láhev.

Takže ve výsledku budu já osobně dokupovat – batch1, Hooded a Striped. To jsou mý favority a podle mého nejlepší z celé řady. Ostatní jsem rád vypil láhev, ale druhou nepotřebuju.

JARDA #dyckybrod

p.s. No a já až dnes zjistil dvě novinky u Skunka. Je už vydaný Batch 3 první verze. Ten je po rozmarýnových kvasinkách a taky se chystá batch 2 Hooded. Takže já jdu shánět oba dva, protože jak něco nemám komplet tak jsem kapku nervózní. Pil jste už někdo ten batch 3? Napište jaký je.