Srovnání: Rammstein Islay/Dictador Seductivo/Flor de Caña 130th

1656834457075

 

Dnes jsem se rozhodl to udělat kapku jinak. Vybral jsem tři, cenou vzorků, podobné rumy a postavil je vedle sebe. Zajímalo mě, jaké bude mé hodnocení a který mě bude nejvíce chutnat.

 

Srovnávané degustační vzorky:

Rammstein - Islay Whisky Cask Finish

Dictador 24 YO SEDUCTIVO

Flor de Caña 130th Anniversary

 

O rumech jen velmi krátce. Vše si můžete najít. Nebudu ani spekulovat o jejich stáří a výrobě, jen prostá ochutnávka.

FDC je kousek vyrobený ku 130. výročí destilérie v Nicaragui. Dostanete k němu fakt pěknou krabičku a to se vyplatí.

Dictador je rum z Kolumbie, vytvořený ve spolupráci se štýrským Marioem Reisenhoferem.  Je směsí melasy destilované v kolumbijské Cartageně v roce 1994. 1/3 kolona a 2/3 kotlík, 18 let ex-bourbon a pak 6 let ex-sherry.

Rammstein zraje po skotské whisky z ostrova Islay celkem 10 měsíců.

 

Vůně:

Dictador 24 YO Seductivo: na první přičuchtuní, tohle je Dictador? Jahody, meruňky, mírně káva, sladkost medu a lehká zatuchlinka staré skříně.

FDC130th: žádné překvapení se nekoná. Typická nuda v podání této značky. Neutrální vanilka, ovoce, med a do toho pomelo s melounem.

Rammstein Islay: sladké ovoce, kotel rašeliny, med.

 

Chuť:

Dictador 24 YO Seductivo: opět kapku netypický. Tóny kávy a vlašáků tady už jsou, ale i hodně ovoce a staré skříně s hadrama po babičce.

FDC 130th: hodně mango, vanilka, trochu dřeva. Jo chuť je lepší jak neutrální nudná vůně.

Rammstein Islay: moc rašeliny. Ta zmlátila celý zážitek. Prostě jak na koncertu této skupiny, kdy si odnesete jen ohořelé obočí. Za mě už je toho moc. Jo a chybí závěr.

 

Hodnocení:

Podle vůně bych dal pořadí Německé blázny s kytarou, pak Kolumbijské překupníky drog a nakonec nudu z Nikaragui. V chuti už se to kapku obrátilo a vyhrál Dictador, následovaný FDC a končí Německo. Kdybych si já měl vybrat jeden kousek k doutníku, tak vezmu Dictador. FDC je celkově hrozná nuda a nevylepší to ani pěkná krabice s podpisem. Rammstein je za mě už příliš ovlivněný whisky finishem a místo aby to podpořil, tak to zabije.

 

Díky že to čtete a pěknou neděli. Jarda